Amenzi de zeci de mii de lei pentru nepurtarea măștii de protecție în județul Gorj

0
419

IPJ GORJ informează că acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2 continuă. Cetățenii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe măsurile de protecție sanitară: purtarea măștii, distanțarea fizică și păstrarea igienei mâinilor. De asemenea, masca devine obligatorie în Gorj pe o distanță de 50 de metri în jurul școlilor!

În ultimele 24 de ore au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9500 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală, precum si 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33000 de lei, ca urmare a încălcării legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 848 de persoane, 163 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 46 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement”, a anunțat IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ