Ce se întâmplă cu pacienții gorjeni asimptomatici sau cu forme ușoare de COVID-19?

0
570

Veşti bune pentru gorjenii infectaţi cu COVID. Ministrul Sănătății a semnat un nou ordin ce vizează condițiile de internare și externare din spitale a pacienților bolnavi de noul coronavirus. Astfel că, ministrul Sănătății a propus ca pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare să fie internați în spitale de faza 2 sau suport. Pacienții vor putea fi externați după cel puțin 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua a opta de la internare, potrivit ordinului semnat de ministru.

În cazul în care vor fi externați, aceștia au obligația izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare).

Pacienții care au simptomatologie COVID-19 sub formă medie su gravă, vor rămâne în spitale pe s secţii de terapie intensivă sau în spitale suport, în cazul în care spitalele de fază 1 sau 2 nu au secţii de terapie intensivă.

Spitalizarea va trebui să dureze cel puțin 14 zile de la debutul simptomelor, lipsa febrei pentru cel puțin 72 ore și ameliorarea simptomatologiei.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a comunicat că, în ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate persoane infectate cu noul virus. În spitalele din județul nostru mai sunt internate 48 de persoane cu Covid-19. Totodată, în urma situației epidemiologice, numărul izolaților a crescut la 1.909.

În România, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 214 noi cazuri de îmbolnăvire.

sursa: www.gorjonline.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ