Hardtail sau Full Suspension – Ce tip de MTB alegi?

Date:

Bicicletele de munte – sau mountain bike, așa cum mai sunt cunoscute – au devenit foarte populare în ultima vreme și pe bună dreptate. Sunt rezistente și robuste, au un design modern și pot fi folosite pe mai multe tipuri de teren.

Însă ce tip de bicicletă de munte alegi, hardtail sau full suspension? Iată o întrebare la care te voi ajuta să găsești răspuns în articolul de mai jos.

Dacă ești în căutarea unei biciclete de munte, atunci ești cu siguranță familiar cu modelele hardtail și full suspension sau măcar cu denumirea acestora. Înainte de a lua o decizie în ceea ce privește bicicleta potrivită, trebuie să știi pe ce tip de teren o vei folosi și, automat, ce tip de ciclism vei practica.

Iată câteva informații despre fiecare tip de bicicletă de munte în parte care sper că te vor ajuta să te hotărăști.

Biciclete de munte hardtail

Acest tip de MTB a evoluat din bicicleta clasică de munte. Acest model are furcă cu suspensie, ceea ce înseamnă că roata din față se poate mișca independent de bicicletă (roata din spate este însă fixă). Asta îți oferă posibilitatea de a trece peste mici hopuri și denivelări fără a le simți prea mult și fără să ai probleme cu controlul bicicletei.

Bicicletele hardtail sunt o alegere bună dacă obișnuiești să mergi pe trasee montane nu foarte dificile. În plus, acestea sunt și mai accesibile ca preț față de modelele full suspension.

Biciclete de munte full suspension

Spre deosebire de bicicletele de munte hardtail, cele full suspension au, așa cum indică și numele, suspensie atât pe față cât și pe spate. Acestea sunt ideale pentru traseele montane mai dificile, pline de noroi și denivelări mai mari.

În mod evident, prețul acestor biciclete este mai mare decât al celor hardtail. Cu toate acestea, pentru pasionații de ciclism și trasee montane nu prețul este cel care contează în alegerea unei biciclete.

Așadar, concluziile sunt următoarele:

– Dacă obișnuiești să pedalezi ocazional pe trasee montane obișnuite, să faci plimbări lungi cu bicicleta pe trasee marcate, atunci bicicleta de munte hardtail este potrivită pentru tine.
– Dacă iubești însă adrenalina și alegi mereu traseele cele mai dificile, traseele forestiere noroioase și rute mai puțin străbătute de alții, atunci ar trebui să te orientezi către o bicicletă full suspension.

Indiferent care este alegerea ta finală, ai totuși în vedere faptul că alegerea unei biciclete nu se rezumă doar la tipul de teren pe care vei merge. Bineînțeles că este un aspect foarte important – nu poți merge cu bicicleta de oraș pe munte – dar sunt și alte aspecte de bifat.

Testează întotdeauna bicicleta și alege anvelope de bună calitate. Verifică, de asemenea, ca bicicleta să fie în perfectă stare atunci când o achiziționezi și asigură-te că are toate dotările la care sperai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Inca un cutremur în Oltenia, Gorj, cu magnitudinea de 5,7

​Un nou cutremur - urmat de inca 5 replici...

Cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade în Oltenia, Gorj

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade s-a produs...

Cum sa alegi un generator de curent in functie de consumatorii din casa?

Statisticile arata ca vanzarile de generatoare din Romania sunt...

Artroza – simptome, cauze, metode de tratament

Artroza este o boala cronica in care structura tesuturilor...