joi, iunie 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Mai multi gorjeni sunt izolati la domiciliu! Ce reguli trebuie respectate?

Direcția de Sănătate Publică Gorj anunță că până la data de 27 februarie, ora 06.00 dimineața, au fost recoltate si trimise la laborator un numar de 73 de probe de la persoanele care au avut contact cu pacientul din Italia si pacientul confirmat din judetul Gorj. Acțiunea a continuat însă pe tot parcursul zilei.

„La nivelul judetului Gorj, avem in evidenta un numar de 166 de persoane cu autoizolare la domiciliu. Aceste persoane sunt autoizolate la domiciliu, sunt monitorizate de medicii de familie care au fost anuntati si de personalul din cadrul Directiei de Sanatate Publica Gorj. Mentionam ca nu prezinta semne clinice de boala la aceasta data”

anunță DSP Gorj.

COMUNICAT DSP:

Directia de Sanatate Publica Gorj face apel catre toti cetatenii care au sosit in tara din zonele cu cazuri confirmate de infectii cu coronavirus si cele care au avut contact cu persoana confirmata in judetul Gorj sa respecte obligativitatea de autoizolare la domiciliu, sa anunte telefonic medicul de familie sau D.S.P. Gorj la nr. de telefon 0253/210156 pentru a putea fi luati in evidenta si monitorizati conform procedurilor emise de Ministerul Sanatatii.

  • Este interzis contactul cu alte persoane sau iesirea din domiciliu pina la trecerea celor 14 zile de autoizolare si obtinerea avizului epidemiologic.
  • Conform Normelor Metodologice, medicul de familie poate acorda concediu medical pentru 14 zile persoanelor care au nevoie de acesta la locul de munca sau scoala, pe baza unui certificat eliberat de catre directiile de sanatate publica in care se va mentiona durata perioadei de carantina.
  • Certificatul eliberat de directiile de sanatate publica poate fi ridicat de apartinatorii persoanei aflate in carantina. Certificatul de concediu medical in caz de carantina se poate elibera si la o data ulterioara,numai pentru luna in curs sau luna anterioara.
  • Durata concediilor pentru carantina nu diminueaza numarul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afectiuni.
  • Medicul de familie va mentiona in certificatul medical perioada de carantina stabilita de directiile de sanatate publica ( nu se aplica restrictia de 10 zile valabila pentru concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii).
  • Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.